Lohtajan monitoimihalli Maininki

Karhintie 5

Syksyllä 2008 kokoontui ensimmäistä kertaa monitoimihallin suunnittelutoimikunta Lohtajalla. Lohtajan kunnanhallitus oli nimennyt toimikunnan, jossa oli edustajia Lohtajalta ja Kokkolasta. Luottamusmiehet, virkamiehet ja eri käyttäjäkuntien edustajat tapasivat toisensa neuvottelupöydässä.

Kun eri käyttäjätahojen toiveet ja rahoitus oli selvitetty, arkkitehtisuunnittelijaksi valittiin Ramboll Finland oy ja pääsuunnittelijaksi Harri Mutka. Pääurakoitsija Skanska oy aloitti rakennustyöt syyskuussa 2010. Kirkonkylän koulu eli talven rakennustyömaan kupeessa ja sai läheltä seurata rakennuksen valmistumista kylmän talven keskellä.
Monitoimihallista löytyy mm. iso liikuntasali, joka on jaettavissa kolmeen osaan, 60 metrin juoksusuora ja pituushyppypaikka, kuntosali, nykyaikaiset suihku- ja pukeutumistilat sekä aulatilassa kioski ja keittiönurkkaus. Kulttuuritilaisuuksia varten salissa on esiin vedettävä koroke sekä valo- ja äänentoistojärjestelmät.

Monitoimihalli otettiin käyttöön lokakuun viimeisellä viikolla 2011. Viikon aikana kokeiltiin paitsi eri urheilulajeja yleisurheilusta sählyyn, myös salin akustiikkaa koululaiskonsertissa ja yhteislaulutilaisuudessa. Monitoimihalli on jo lunastanut lupaukset ja salit ovat kovassa käytössä. Maaliskuussa 2012 halli sai merellisen nimen Maininki.

Karttalinkki

Ylen uutinen monitoimihallin käyttöönotosta