Ohtakari

Ohtakarintie 1000

Lohtajan edustalla sijaitsee Ohtakarin saari, jossa on idyllinen kalastajakylä. Se tunnetaan jo 1500-luvun verokirjamerkinnöistä. Kalastajat asuivat saaressa parhaat pyyntiajat, ja nykyäänkin se on säilyttänyt asemansa kalastajien tukikohtana. Saaressa on myös luotsiasema, joka toimi yli sadan vuoden ajan. Entisaikojen kalastajien arkipäivään voi tutustua kalastusmuseossa.

Ohtakariin pääsee kätevästi 70-luvulla valmistunutta pengertietä pitkin. Tien pohjoispuolella sijaitsee Kokkolan kaupungin virallinen uimaranta, josta löytyy myös kioski- ja majoituspalveluja. Uimaranta on osa Vattajan yli 12 kilometriä pitkää hiekkarantaa, joka on lajissaan Pohjois-Euroopan laajin.

Ohtakarin kalastajakylässä (ns. maapäässä) järjestetään Kirkkomusiikkijuhlien aikaan usein pienimuotoisia konsertteja ja muita ulkoilmatilaisuuksia, kuten yhteislauluhetkiä. Myös saaren ulkopäässä sijaitsevassa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen leirikeskuksessa pidetään usein eri tilaisuuksia, ja siellä on juhlien aikaan myös mahdollisuus majoittua (edullisesti vaatimattomissa oloissa). Aiemmin leirikeskuksessa toimi juhlien aikaan myös esim. laululeirejä.

Myös juhlien nimekkäät taiteilijat majoittuvat usein mielellään Ohtakarissa, sillä se koetaan ympäristöltään ainutlaatuisena, rauhallisena ja mieleenpainuvana paikkana - elämyksenä, joka kuuluu Lohtajan Kirkkomusiikkijuhliin.

Karttalinkki

Ohtakariin voit tutustua paremmin SLEY Ohtakarin sivuilla.
(Kuva:Elisa Karhula)