Väliviirteen koulu

Väliviirteentie 345

Väliviirteen koulu on rakennettu 1907, ja se toimi kaksiopettajaisena kouluna vuoteen 1979 asti. 1960-luvulla pönttöuunit korvattiin keskuslämmityksellä. Koulun loppumisen jälkeen Väliviirteen kyläyhdistys ry. on pitänyt rakennuksesta huolta ja siellä on tehty pienempiä korjauksia. Vuosi sitten toteuttiin suuri korjaushanke, jossa mm. lämmitysjärjestelmä muutettiin kalliolämmöksi. Nykyään koulu on kylän kohtaamispaikka, jossa järjestetään monenlaisia tilaisuuksia ja johon erilaiset harrastuspiirit kokoontuvat viikoittain. Koulun tiloissa on pieni kirjasto ja kuntosali kyläläisten käyttöön. Koulun pihalla on Sotaan lähteneiden muistokivi. Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien aikana koululla järjestetään yhteislaulutilaisuus.

Karttalinkki
Vliviirteen koulu