Lohtajan kikkomusiikkijuhlat

Ajankohtaista

12.07.2022 - TALKOOHENKEÄ
Kutsu talkootyöhön
Tänä vuonna Kirkkomusiikkijuhlilla on iso ohjelma ja paljon esiintyjiä. Siksipä mukaan tarvitaan tavallista enemmän apukäsiä talkootyöhön. Yksittäiset tehtävät ovat kohtuullisia ja jopa pieniä, mutta niitä on paljon. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan rakentamaan juhlia! Lähetä viesti info(at)kirkkomusiikkijuhlat.fi, niin otamme yhteyttä!

15.06.2022 - SAA LAULAA
Kerro meille laulutoiveesi!
Jukkolanmäen Navetanvintillä to 28.7.2022
SAA LAULAA -yhteislaulutilaisuudessa
lauletaan pitkästä aikaa kaikki yhdessä!
Voit vaikuttaa ohjelmistoon lähettämällä toiveesi
sähköpostiin: info(at)kirkkomusiikkijuhlat.fi
Tilauuden juontavat ja mukana musisoivat
Club for five -lauluyhtyeestä tutut
Tuukka Haapaniemi ja Susanna Lukkarinen.

12.04.2022 - VUOSIKOKOUS
Kutsu vuosikokoukseen 2022
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry:n sääntömääräinen VUOSIKOKOUS pidetään Lohtajan pappilassa to 21.4.2022 klo 19.00 alkaen. Tervetuloa!

07.02.2022 - Yhtyelaulukurssin ilmoittautuminen
Varaa paikkasi kesän uutuuskurssilta!
Yhtyelaulukoulutus palaa Lohtajan kesään 27.-30.2022! Ilmoittautuminen kurssille on avoinna 7.2.-15.4.2022.
Paikkoja on rajoitettu määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vapaamuotoiset hakemukset: info(at)kirkkomusiikkijuhlat.fi, Ole nopea ja varmista osallistumisesi ensimmäisten joukossa!

17.07.2021 - TIEDOKSI
Juhlien lähestyessä
Toimimme tapahtumassa vastuullisesti:
* jaamme käsidesiä ja kertakäyttöisiä hengityssuojaimia
* liput myynnissä ennakkoon ja ovilla
* opastamme ovelta istumapaikoille
* konsertin päätyttyä poistutaan ohjatusti
* pidämme huolta mielekkäistä turvaväleistä
* kättelyn ja halausten sijaan tällä kertaa vilkutetaan

Tulethan tapahtumaan vain terveenä!

13.04.2021 - VUOSIKOKOUS
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien sääntömääräinen VUOSIKOKOUS
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry:n sääntömääräinen VUOSIKOKOUS pidetään Lohtajan pappilassa to 22.4.2021 klo 19.00 alkaen. Noudatamme rajoituksia, turvavälit ja maskisuositus. Tervetuloa!

05.01.2021 - Toiminnanjohtaja vaihtuu
Kaakinen mukaan Kirkkomusiikkijuhlille.
Marita Kaakinen aloittaa Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien toiminnanjohtajana Aino Hälin lopettaessa kautensa. Suurkiitokset Ainolle työpanoksesta, ilosta ja ideoista kuluneina vuosina!

Musiikkipedagogi Marita Kaakinen tunnetaan Keski-Pohjanmaalla muusikkona, kuoronjohtajana ja laulajana. Hän toimii laulun ja kuoronjohdon opettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa. Järjestötoiminnasta hällä on kokemusta mm. Suomen Naiskuoroliitto ry:n puheenjohtaja v.2006-10 ja KuoroKokkola ry:n tapahtumatuottaja vuodesta 2019.

27.10.2020 - Viimeiset Kiusaukset -oopperaproduktio peruuntuu
Viimeiset kiusaukset -oopperaproduktio joudutaan valitettavasti keskeyttää.
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien ohjelmistoon vuodelle 2020 oli suunniteltu Viimeiset Kiusaukset -oopperan konserttiesitystä juhlistamaan 400-vuotiasta Kokkolaa. Ooppera oli alkujaan tarkoitus toteuttaa Kokkolan kirkossa juhlaviikolla heinäkuussa 2020. Hallituksen asettamat rajoitteet kesän yleisötapahtumien yleisömäärille pakottivat siirtämään oopperan myöhempään ajankohtaan.

Ooppera uudeksi esitysajankohdaksi valikoitui 19.11.2020. Kirkkomusiikkijuhlien organisaatio päätti, että produktiota viedään eteenpäin vallitsevan koronatilanteen valtakunnallista ja alueellista kehitystä tiiviisti seuraten.

Oopperatuotanto käynnistettiin rauhallisemmassa tautitilanteessa, jossa suunnitelman toteuttaminen näytti onnistuvan turvallisuudesta tinkimättä. Vielä muutamia viikkoja sitten esityksen toteutuminen 19.11.2020 vaikutti realistiselta. Infektiotapausten määrä on kuitenkin lisääntynyt nopeasti, ja olosuhteet Pohjanmaan alueella ovat muuttuneet merkittävästi.

Produktion orkesteriksi kiinnitetystä Vaasan kaupunginorkesterista ilmoitettiin organisaatiollemme, että he eivät voi alueensa kokoontumisrajoitusten puitteissa järjestää yhteisharjoituksia ja joutuvat jättäytymään produktiosta pois.

Oopperan tuotanto on keskeytetty ylivoimaisesta esteestä johtuen.

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat r.y. pahoittelee tilannetta.

19.08.2020 - Kiitos!
Poikkeusvuoden juhlien ensimmäinen osa saatiin uuden suunnitelman mukaan toteutettua. Kiitos kaikille esiintyjille ja yhteistyökumppaneille sekä ennen kaikkea yleisölle! Olemme saaneet paljon kiitosta siitä, että juhlia ei peruttu ja musiikkia oli tarjolla tänäkin kesänä. Ja mikä parasta, juhlaviikolla striimatut tilaisuudet ovat katsottavissa kirkkomusiikkijuhlien YouTube-kanavalla vielä elokuun loppuun saakka! Ensi vuoden juhlien suunnittelu on jo käynnissä, mutta marraskuussa on luvassa vielä tämän vuoden huipennus, Joonas Kokkosen Viimeiset kiusaukset -ooppera, 19.11. klo 19 Kokkolan kirkossa. Tervetuloa!

29.07.2020 - Juhlat alkavat!
Tänään päästään Kirkkomusiikkijuhlien tunnelmiin niin Lohtajan kirkossa kuin kotona!
Seuraa suoraa striimiä YouTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=90FLRF4MhEo

09.06.2020 - Kirkkomusiikkijuhlien päivitetty ohjelma julki - kesällä sarja konsertteja Lohtajan kirkossa, Viimeiset kiusaukset -ooppera siirtyy syksyyn
Kesän Kirkkomusiikkijuhlilla kuullaan konsertteja niin Lohtajan kirkossa kuin KMJ- kylämuusikoiden toimesta muuallakin Kokkolassa.
Oopperan konserttiesitys koetaan Kokkolan kirkossa to 19.11.2020 klo 19 alkaen.

https://www.ticketmaster.fi/event/lohtajan-kirkkomusiikkijuhlat-viimeiset-kiusaukset-lippuja/272345

Kirkkomusiikkijuhlat onnittelee 400-vuotiasta Kokkolaa oopperan merkeissä!

Viimeisten kiusausten solistikaartissa loistavat:

Paavo Ruotsalainen - Jyrki Korhonen
Riitta, hänen vaimonsa - Kirsi Tiihonen
Juhana, heidän poikansa - Tero Harjunniemi
Jaakko Högman, seppä - Hannu Niemelä
1. mies - Heikki Hattunen
1. nainen - Minna-Leena Lahti
2. mies - Sampo-Elias Asikainen
2. nainen - Emma Räihälä
3. mies - Sampsa Vanhala
3. nainen - Marita Kaakinen
Anna-Loviisa, Paavon 2. vaimo - Irina Parviainen
Albertiina Nenonen, palvelijatar - Virpi Store

Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro - valmennus Marita Kaakinen

Vaasan Kaupunginorkesteri

Kapellimestari - Juhani Lamminmäki

Yhteistyössä: Centria Ammattikorkeakoulu ja Keski-Pohjanmaan Konservatorio


Liput:
50 €
40 €
30 €
(+ käsittelykulut)

Oopperan lipunmyynti on käynnistynyt!
Osta lippusi pian - paikkamäärä on puolitettu.

(www.lipputoimisto.fi)

https://www.ticketmaster.fi/event/272345

07.05.2020 - Kirkkomusiikkijuhlat 2020
Vuoden 2020 Kirkkomusiikkijuhlat vietetään kahdessa osassa
Covid-19- epidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi Kirkkomusiikkijuhlien pääkonsertit siirtyvät: uusista ajankohdista tiedotamme toukokuun viimeisellä viikolla.
Festivaalin varsinaisena ajankohtana 29.7.-2.8. järjestämme kuitenkin pienempiä tilaisuuksia sekä mm. juhlamessun. KMJ- kylämuusikot kiertävät myös esiintyen ja ilahduttaen ympäri Kokkolaa.

09.12.2019 - Kiitos!
Kirkkomusiikkijuhlat kiittää yleisöä, taiteilijoita ja tukijoitaan kuluneesta vuodesta...
...ja toivottaa mitä levollisinta adventin ja joulun aikaa.
15.02.2019 - Kolme kirjettä Laestadiukselle vielä tovin YLE Areenassa - lokakuussa Oulussa!
Laestadius - oopperan konserttiesitys YLE AREENASSA https://areena.yle.fi/1-4326921
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlilla kantaesitetty Jyrki Linjaman ooppera kuullaan Oulun Tuomiokirkossa 12.10.2019 osana Uuden Musiikin Lokakuu- festivaalia.
Teos on kuultavissa YLE Areenan kautta vielä 15.2.2019!

15.02.2019 - JUHLAKESÄ LÄHESTYY
Kesä ja kirkkomusiikkijuhlat odottavat jo kulman takana!
Kesän 2019 ohjelma on julkaistu ja lippukauppa avattu. Tervetuloa viettämään "meidän juhlia" 31.7.-4.8.2019!

02.07.2018 - AINO HÄLI on uusi Kirkkomusiikkijuhlien toiminnanjohtaja
Kari Pappisen kolmivuotiskauden päättyessä musiikin maisteri Aino Häli on kiinnitetty Lohtajan kirkkomusiikkijuhlien uudeksi toiminnanjohtajaksi. Hän aloittaa oto-toimessaan 1.8.2018 alkaen.
Lohtajan kirkkomusiikkijuhlien uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu kokkolalainen Aino Häli. Hän seuraa tehtävässä 3-vuotisen kautensa syksyllä päättävää Kari Pappista.

Häli on koulutukseltaan musiikkipedagogi ja musiikin maisterija hän on työskennellyt aiemmin mm. Kokkolan nuoriso- ja kulttuuripalveluissa.Aino Häli on valittu myös Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin tuottaja-yleisötyöntekijäksi jossa tehtävässä hän aloittaa elokuun alkupuolella.

Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna 1.-5.8. Kyseessä on tapahtuman juhlavuosi, sillä se täyttää 40 vuotta.

Lisätietoa haliaino(at)gmail.com

14.02.2018 - Kolme kirjettä Laestadiukselle YLE Ykkösellä
Laestadius - oopperan konserttiesitys YLE AREENASSA https://areena.yle.fi/1-4326921
Lohtajan 39. kirkkomusiikkijuhlat 2017 saatiin viettää aurinkoisessa säässä. Etukäteen huomiota ja valtakunnallista kiinnostusta herättänyt Jyrki Linjaman ja Michael Baranin ”Kolme kirjettä Laestadiukselle” kirkko - ooppera sai myönteistä tuulta purjeisiinsa. Aluelähetysten lisäksi oopperasta ja sen tematiikasta oli yli 2 minuutin juttu YLEn pääuutislähetyksessä viikolla 30. Kirkkomusiikkijuhlilla oli Keskipohjanmaan kirjapainon kanssa laaja alueellinen yhteistyö- ja markkinointisopimus, ooppera esillä lisäksi valtakunnallisesti alan julkaisuissa ja tapahtumien ohjelmalehtisissä.Oopperan kolmessa näytöksessä 28 – 30.7. oli yli 900 kuulijaa ja yksi näytös oli loppuunmyyty. Myönteisiä arvioita kerännyt ooppera jatkaa taivaltaan syksyn ja kevään 2018 aikana myös pääkaupunkiseudulla.

Oopperan johtanut kirkkomusiikkijuhlien taiteellinen johtaja Juhani Lamminmäki oli erityisen tyytyväinen produktion taiteelliseen tasoon ja taitelijoiden talkoohenkeen:”Lyhyellä harjoitusajalla saimme rakennettua vaativasta materiaalista koskettavan ja ehjän kokonaisuuden oopperapaikkana varsin haastavaan Lohtajan kirkkoon. Myös oopperan yleisöpalvelu katsomoalueineen sekä kahvitelttoineen on saanut myönteisen vastaanoton.”

Muista konserteista erityisesti Pelimannivirsiä veti tunnelmallisen Jukkolanmäen Navetanvintin lähes täyteen ja juhlat päättänyt Club for Fiven konsertti kansoitti mukavasti Kokkolan kirkkoa. Urkukonsertin yhteydessä koettiin hektisiä hetkiä Petur Sakarin peruessa esiintymisensä sairauden vuoksi vain päivää ennen konserttia. Matti Pohjoisaho saatiin lyhyellä varoitusajalla tilalle sopraano Meeri Pulakan pariksi. Urkukonsertin yleisömäärä oli pettymys.

Juhlien kokonaisyleisömäärä nousi lähes 3800 kuulijaan kaikki maksuttomat tilaisuudet ja kylämuusikoiden esiintymiset mukaan lukien. Myytyjen maksullisten lippujen määrä kasvoi viime vuodesta n. 200 kappaleella.

17.01.2018 - JUHLAKESÄ LÄHESTYY
Ennakkomyynti alkanut 23.1.2018

01.08.2016 - MESTAREIDEN PERINTÖÄ JAETTIIN
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien 2016 päätöskonsertissa Mestareiden perintö sunnuntaina 31.7. esittäytyi Suomen eturivin kuoroihin kuuluva EMO Ensemble Tatu Erkkilän johdolla.
Kiireinen kuoronjohtaja käväisi päiväseltään isoisänsä, Kirkkomusiikkijuhlien perustajan, musiikkineuvos Eero Erkkilän synnyinseudulla ja harmitteli, kun ei ehtinyt viipyä seudulla pidempään.

Konsertti soi pelkästään kaunista, sielukasta musiikkia, joka vei kuulijansa lempeästi pyhän äärelle, kaartaen 1600-luvun alun englantilaisesta renessanssimusiikista eurooppalaisen ja venäläisen romantiikan kautta aina kotoiseen kansallisromantiikkaan. Säveltäjäniminä olivat William Byrd, Johannes Brahms, Sergei Rahmaninov, Anton Bruckner, Charles H.H. Parry, Josef Rheinburger sekä Toivo Kuula.

Johannes Brahmsin vaikuttava ja surumielinen Warum ist das Licht gegeben dem Mhseligen kuultiin kuorolta jo aamun messussa, ja illan konsertissa tämä vaikuttava teos kohosi vielä uusiin ulottuvuuksiin. Rahmaninovin Vigiliasta, jota pidetään yhtenä myöhäisromantiikan mestariteoksista, kuultiin kaksi riipaisevaa osaa, Bogoroditse Devo ja Dnes spaseniye. Vanha kirkkoslaavi taittui kuorolta yhtä luontevasti kuin englanti, saksa tai latinakin.

Konsertin ohjelmasta suurelle yleisölle tutuimpia olivat varmasti Toivo Kuulan Auringon noustessa sekä Siell’ on kauan jo kukkineet omenapuut, jotka harvoin kuullaan täydellisesti soivina – EMO näytti näissäkin mestarillista esimerkkiä. Ylimääräisenä kuoro kunnioitti Einojuhani Rautavaaran muistoa Lähtö-kappaleella.

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien järjestäjät ovat erittäin tyytyväisiä juhlaviikon ”Pakko kuulla” kävijämäärään, joka kaksinkertaistui viime vuodesta. Myös upeat kesäsäät suosivat - vasta päätöskonsertissa vesisade piti yleisön väliajalla kirkon sisätiloissa. Juhlilla vieraillut Eero Erkkilä oli vakuuttunut siitä, että Kirkkomusiikkijuhlien tulevaisuus on turvattu. Mestarien perintö jatkuu.
EMO Ensemble aloittamassa konserttiaan Tatu Erkkiln johdolla
EMO Ensemble aloittamassa konserttiaan Tatu Erkkiln johdolla

01.08.2016 - PUHALTAJAT KAARTISTA JA ITALIASTA LOHTAJALLA
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlilla vietettiin lauantaina 30.7. upeaa puhallinmusiikin päivää.
Iltapäivällä mahtipontinen puhallinmusiikki raikui Keski-Pohjanmaan konservatoriolla koko perheen konsertissa, jossa soitti Kokkolan Nuorisosoittokunnan vieraana oleva peräti 70 soittajan puhallinorkesteri Italiasta, Banda Giovanile John Lennon, kapellimestarinaan Mirco Besutti. Konsertissa nautittiin Verdin musiikista ja saatiin samalla mielenkiintoinen tietopaketti säveltäjän elämästä. Lopussa lähes parisatainen kuulijajoukko intoutui laulamaan orkesterin säestyksellä Nabuccon orjien kuoroa.

Italialaisorkesteri vietiin konserttinsa jälkeen nauttimaan Lohtajan Ohtakariin kauniista kesäpäivästä, merimaisemasta ja makkaranpaistosta. Osa nuorisosta jäikin merenrantaan, kun toiset riensivät kuulemaan iltakonserttia Lohtajan kirkkoon.

Kirkkokonsertissa esiintyivät Kaartin soittokunnan vaskikvintetti ja puhallinyhtye sekä basso Johann Tilli. Vaskikvintetti avasi konsertin tuttuakin tutummalla Johann Pachelbelin Kaanonilla, jonka jälkeen Tilli tulkitsi kvintetille sovittamiaan lauluja, kuten Ahti Sonnisen Koska valaissee kointähtönen ja kaksi harvemmin kuultua Esa Pyöriän laulua. Myös afroamerikkalaisia klassikoita kuultiin Tillin raikkaina versioina. Laulaja-sovittajan osuus huipentui Paavon monologiin Joonas Kokkosen oopperasta Viimeiset kiusaukset. Istumapaikasta riippuen kokemus yleisössä oli hyvin erilainen; jopa Tillin jykevä basso saattoi jäädä ajoittain vaskien varjoon.

Konsertin jälkipuoli oli oikeaa puhallinmusiikin juhlaa, kun Kaartin soittokunnan puhallinyhtye esitti W.A. Mozartin taivaallisen Gran Partitan Ville Paakkunaisen johdolla. Konsertin jälkeen noin 250-päinen yleisö ei selvästikään huokaillut vain kirkon lämpötilan vuoksi.
Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen ansaituilla konserttikahveilla Lohtajalla
Musiikkikapteeni Ville Paakkunainen ansaituilla konserttikahveilla Lohtajalla

30.07.2016 - HILJAISUUS HERÄTTI YLEISÖN
Kirkkomusiikkijuhlien Maa, meri ja taivas -konsertissa perjantaina 29.7. yleisö sai ihmetellä keskiaikaisia soittimia ja äärimmäisen hiljaisen musiikin vaikuttavuutta.
Konsertin alkupuolella vanhan musiikin taituri Uli Kontu-Korhonen säesti keskiaikaisissa hurskaissa lauluissa kauniisti helisevää sopraanoaan portatiiviurulla eli organetolla. Sen pehmeä sointi loihditaan niin, että oikea käsi soittaa melodiaa ja vasen pumppaa palkeilla ilmaa pilleihin. Kontu-Korhonen jatkoi yleisön lumoamista yhä herkemmällä soittimella, dulcimerilla, kapuloilla lyötävällä metallikielisella sitralla. Helmeilevä musiikki sekä Kontu-Korhosen valoisa olemus ja ääni veivät kuulijat keskiajan hämyiseen, arvoitukselliseen hartauteen.

Kun konsertin jälkipuolella esiintynyt kitaravirtuoosi Timo Korhonen aloitti osuutensa japanilaisen nykysäveltäjän Hosokawan Sakuralla, yleisössä hämmästeltiin erikoista, jopa rajuakin kitarankäsittelyä. Säveltäjälle ominainen, lähes sietämättömän herkkyyden ja yksinkertaisuuden vaatimus ja toive soittaa ”vähemmän puhtaasti” olikin sävelletty kappaleeseen, jonka melodiaa oli alun perin 1600-1800–luvuilla käytetty lasten harjoituskappaleena. Synkempiä, surullisia ja huutavan epätoivon tuntoja kuvasti Vasksin Yksinäisyyden sonaatti, jonka vastapainoksi taas Uli Kontu-Korhonen soitti lempeä-äänisellä jousipsalttarilla Pyhän Henrikin liturgiaa.

Konsertin päättyessä taiteilijat halusivat omistaa juuri edesmenneelle Einojuhani Rautavaaralle Timo Korhosen sovituksen J. S. Bachin Sarabandan ja Ciacconan Partitasta d-molli. Bachin musiikki kitaralla ja organetolla soitettuna oli silminnähden haastavaa, mutta se hiveli korvia.

Konsertin jälkeen yleisö pääsi tapaamaan taiteilijoita ja tutkailemaan erikoisia soittimia. Väki heräsi keskustelemaan siitä, kuinka nykyään tarvitsisimmekaan enemmän hiljaisuutta ja kuinka vähän voi olla niin paljon enemmän.
Yleis keskustelee Uli Kontu-Korhosen (keskell) kanssa konsertin jlkeen
Yleis keskustelee Uli Kontu-Korhosen (keskell) kanssa konsertin jlkeen

29.07.2016 - WALTTERI TORIKKA TÄYTTI ODOTUKSET
Kaikkien tuntema baritonitähti Waltteri Torikka veti Kaarlelan kirkon Kokkolassa äärimmilleen täyteen urkuri-pianisti Henri Herstan kanssa torstaina 28.7. Arvioiden mukaan konsertti saattoi lyödä 38-vuotisten Kirkkomusiikkijuhlien historian kaikki aiemmat konserttikohtaiset yleisömäärät.
Konsertin alkupuolella Torikka tulkitsi urkuparvelta mahtipontisesti Bachia ja Händeliä sekä Ahti Sonnisen laulusarjan Viisi laulua Raamatun sanoihin. Hersta muistutti omalta osaltaan kuulijoita siitä, millaista perinteinen urkumusiikki voi parhaimmillaan olla, kun hän soitti kolme Bachin urkusooloa. Konsertin loppupuolella kuultiin lukuisia suuren yleisön rakastamia lauluja, mm. Hannikaisen Suojelusenkeli, Sibeliuksen Sydämeni laulu, Maasalon Tule kanssani Herra Jeesus ja Merikannon Oi muistatko vielä sen virren, jonka aikana kirkkosalissa pyyhittiin kyyneleitä.

Kauniina eleenä konsertin keskellä kuultiin ylimääräisenä kappaleena juuri menehtyneen Einojuhani Rautavaaran säveltämä Sydämeni laulu. Lopussa Torikka ja Hersta jättivät vielä kiitolliselle yleisölle hyvän yön toivotukset virrellä Oi Herra luoksein jää.

Ennen kirkkomusiikkikonserttia Waltteri Torikka esiintyi Savonlinnassa Don Giovannin roolissa, ja Kirkkomusiikkijuhlilta hän kiirehti jo seuraavaksi päiväksi esiintymään Joroisiin.
Henri Hersta ja Waltteri Torikka huojentuneina onnistuneen konsertin jlkeen
Henri Hersta ja Waltteri Torikka huojentuneina onnistuneen konsertin jlkeen

27.07.2016 - Rantalan konsertti myytiin loppuun
Kirkkomusiikkijuhlien 2016 ensimmäisessä iltakonsertissa Jukkolanmäen navetanvintillä Iiro Rantala hurmasi yleisönsä.
Jukkolanmäen navetanvintti Lohtajalla oli keskiviikkoiltana 27.7. ääriään myöten täynnä onnellista yleisöä, kun Kirkkomusiikkijuhlien 2016 konsertit saivat lennokkaan lähtölaukauksensa pianisti Iiro Rantalan tyyliin. Rantala ”luennoi” ja taituroi hämmästyttävästi sekä omissa sävellyksissään että muutamissa kirkkomusiikin klassikoissa, joista kuultiin mm. J. S. Bachin H-mollimessun Kyrie-osa, Taneli Kuusiston Suomalainen rukous ja Ilkka Kuusiston Kosketa minua henki sekä perinteinen Suvivirsi. Konsertissa koettiin herkkien tunnelmien, jazz-revittelyiden ja hersyvien naurunhetkien ohella myös yllätysnumero, kun sopraano Mari Palo nousi yleisön joukosta ja ryhtyi laulamaan tuttua virttä Päivä vain ja hetki kerrallansa.

Konsertti huipentui, kun Rantala pyysi yleisöä laulamaan Soi kunniaksi Luojan ja vielä toisena ylimääräisenä Beatles-klassikkoa All you need is love. Hymyhuulinen, kiitollinen yleisö pääsi lopuksi myös tapaamaan illan taiteilijaa, joka oli erittäin tyytyväinen konserttiinsa Lohtajalla.
Iiro Rantala ja Kirkkomusiikkijuhlien taiteellinen johtaja Juhani Lamminmki tyytyvisin menestyksekkn konsertin jlkeen.
Iiro Rantala ja Kirkkomusiikkijuhlien taiteellinen johtaja Juhani Lamminmki tyytyvisin menestyksekkn konsertin jlkeen.

06.07.2016 - LOHTAJAN KIRKKOMUSIIKKIJUHLAT 2016 ON PAKKO KUULLA!
Lohtajan 38. Kirkkomusiikkijuhlat järjestetään 26. - 31.7. teemalla ”Pakko kuulla”, jonka muotoilivat yhdessä taiteellinen johtaja Juhani Lamminmäki sekä ensimmäistä kautta toiminnanjohtajan pestissä ahkeroiva Kari Pappinen. Lohtajan juhlilla kuullaankin nyt varsinaisia supertähtiä, maineikkaimpina Waltteri Torikka sekä Iiro Rantala. Ohjelma on perinteiseen tapaan taiteelliselta tasoltaan korkea, mutta nyt konserteissa kuullaan erityisen paljon myös suuren yleisön rakastamia tuttuja lauluja ja sävelmiä.
Lennokkaana lähtölaukauksena keskiviikkona 27.7. käydään läpi koko kirkkomusiikin historia Iiro Rantalan tyyliin. Tämä musiikin monitoimimies tuntee myös kirkkomusiikin. Hän on mm. laulanut nuorena vuosia Cantores Minoresissa ja aikuisena säveltänyt kyseiselle kuorolle ja orkesterille Jouluoratorion. Rantala konsertoi ja ”luennoi” Jukkolanmäen Navetanvintillä, joka on tullut suosituksi konsertti- ja juhlapaikaksi.

Baritonitähti Waltteri Torikka konsertoi Kaarlelan kirkossa torstaina 28.7. pianisti-urkuri Henri Herstan kanssa, joka konsertissa soittaa tunnettuja Bachin urkusooloja. Torikka tulkitsee Bachin ja Händelin aarioiden ja Ahti Sonnisen laulusarjan lisäksi lukuisia suuren yleisön rakastamia lauluja, mm. Hannikaisen Suojelusenkelin, Maasalon Tule kanssani Herra Jeesus ja Merikannon Oi muistatko vielä sen virren. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Kokkolan suomalaisen seurakunnan kanssa, ja lipunmyynti on ollut niin vilkasta, että päästäkseen konserttiin yleisöä kehotetaan hankkimaan lippunsa etukäteen.

Mielenkiintoinen ja rauhoittava konsertti ”Maa, meri ja taivas” kuullaan perjantaina 29.7. Lohtajan kirkossa. Kitaristi Timo Korhosen ja sopraano Uli Kontu-Korhosen ohjelma, keskiaikaiset hurskaat laulut sekä kitaramusiikki vievät kuulijan ajasta ikuisuuteen. Säveltäjänimiä ovat mm. Bach, liettualainen Pteris Vasks ja 1955 Hiroshimassa syntynyt Toshio Hosokawa. Konsertissa kuullaan myös harvinaisia keskiaikaisia soittimia, organettoa ja dulcimeria.

Tänä vuonna erikoisasemassa Kirkkomusiikkijuhlilla ovat pitkästä aikaa myös puhaltajat – maamme eturivin soittajisto, Linnan juhlistakin tuttu Kaartin soittokunta vierailee Lohtajalla lauantaina 30.7. puhallinyhtyeen ja vaskikvintetin voimin Ville Paakkunaisen johdolla. Konsertin ”Viimeiset kiusaukset ja taivaslaulu” ohjelma sisältää taivaallisen W. A. Mozartin Gran Partitan lisäksi mm. Joonas Kokkosen Paavon monologin, tuttuja afroamerikkalaisia gospeleita sekä harvemmin kuultuja Esa Pyöriän sävellyksiä mestaribasso Johann Tillin tulkitsemina. Johann Tilliä on kuultu kaikilla Keski-Euroopan merkittävillä oopperalavoilla, mutta Suomessa hänet tunnettaneen parhaiten ”Kolmen Basson” kokoonpanosta.

Jo lauantai-iltapäivänä toteutetaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa ilmainen konsertti ”Puhalletaan yhteen hiileen”, jossa kuullaan mm. Verdin musiikkia ja jossa yhteisöllisyyttä ja soittamisen iloa on tarjolla koko perheelle. Pasi Ojalan johtaman Kokkolan nuorisosoittokunnan lisäksi konsertissa esiintyy italialainen puhallinorkesteri Banda Giovanile JL Mirco Besuttin johdolla. Vieraileva ryhmä on iso (n. 50 soittajaa) ja nauttii Suomen kesässä myös Ohtakarin maisemista ja illan konsertista.

Kirkkomusiikkijuhlien päätöspäivänä sunnuntaina 31.7. kuullaan nuoria lahjakkuuksia, kun aamun juhlamessussa vierailee urkuri-säveltäjä Matti Pohjoisaho, oboetrio sekä EMO Ensemble. Espoolainen huippukuoro on mm. voittanut 2003 Harald Andersen -kamarikuorokilpailun ohi useiden ammattikuorojen. Illan ”Mestareiden perintö” –konsertissa Lohtajan kirkossa tätä menestyksekästä kuoroa johtaa Tatu Erkkilä, joka on nuoresta iästään huolimatta luonut jo merkittävää uraa kuoronjohtajana. Erkkilä on Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien perustajan, musiikkineuvos Eero Erkkilän pojanpoika.

Pääkonserttien lisäksi Kirkkomusiikkijuhlilla kuullaan myös pienimuotoisia, monipuolisia kappelikonsertteja keskiviikosta perjantaihin sekä ympäri Kokkolan kaupunkia musisoivia KMJ-kylämuusikoita, joiden soitannasta voi vapaasti nauttia esim. kauppareissulla. Yhteistyössä kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa järjestetään taiteilija Sven Svanbäckin ikonitaidenäyttely Lohtajan pappilaan, jossa palvelee myös perinteinen ruustinnan runsas kahvipöytä. Näyttelyn avajaisissa tiistaina 26.7. esiintyvät Kirsi Koivisto ja Minna Niinimaa sekä KMJ-kylämuusikot.

Kirkkomusiikkijuhlien tärkeimpiä tukijoita ovat Kokkolan kaupunki, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahasto.

Lohtajan XXXVIII Kirkkomusiikkijuhlat ”Pakko kuulla” 26. – 31.7.2016. Lipunmyynti www.lipputoimisto.fi.

22.03.2016 - VUOSIKOKOUS
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry:n vuosikokous to 31.3.2016 klo 18 Lohtajan seurakuntakodissa. Tervetuloa!
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 31.3. klo 18 Lohtajan seurakuntakodissa, os. Lohtajan kirkkotie 2 A. Vanhat ja uudet jäsenet, tervetuloa! Kahvitarjoilu.

07.12.2015 - Lipunmyynti on alkanut!
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien 2016 ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa www.lipputoimisto.fi tai puh. 06 822 9800. Varmista paikkasi upeista pääkonserteista!
Perjantai – sunnuntai 29. – 31.7. konsertteihin on myynnissä kaksi erikoislippua:

1) Lippu kahteen vapaasti valittavaan konserttiin tai yhdet konserttiliput kahdelle yhteishintaan 40 € (norm. 25 € / konsertti)
2) Viikonlopun konsertteihin oikeuttava juhlien yleislippu hintaan 60 € (norm. 75 €)

Kampanjalippujen tilaukset ja tiedustelut: info(at)kirkkomusiikkijuhlat.fi.

Iiro Rantalan 27.7. sekä Waltteri Torikan 28.7. konsertteihin lippuja on myynnissä vain osoitteessa www.lipputoimisto.fi, puh. 06 822 9800.


27.07.2015 - Kari Pappinen toiminnanjohtajaksi Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlille
Kari Pappinen valittiin tänään maanantaina 27.7.2015 Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien uudeksi ja ensimmäiseksi toiminnanjohtajaksi.
Musiikin maisteri ja Keski-Pohjanmaan konservatorion apulaisrehtori Kari Pappinen on valittu uudeksi toiminnanjohtajaksi Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlille.

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlilla ei ole ennen ollut toiminnanjohtaja -nimikkeellä toimivaa työntekijää, joten mahdollisuudet juhlien organisointiin ja kehittämiseen ovat monet. Toiminnanjohtaja mahdollistaa Kirkkomusiikkijuhlien pedagogisen puolen kehittämisen esimerkiksi erilaisten kurssien ja koulutusten muodossa, tiiviimmän yhteistyön Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa sekä ammattimaisuuden juhlien organisoinnissa ja kehittämisessä.

Krkkomusiikkijuhlien taiteellinen johtaja Juhani Lamminmäki on iloinen Pappisen valinnasta: Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat saavat tästä uuden piristysruiskeen. Lamminmäki ja Pappinen ovat vanhoja kavereita ja ovat myös tehneet paljon töitä yhdessä. Lamminmäki on todella innostunut ja odottaa mielenkiinnolla uusia tuulia juhlien suhteen.

Pappinen kokee itse, että Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlilla on todella hyvä talkoohenki: Koko kylä on toiminnassa mukana ja siitä tullaan pitämään kiinni, mutta toiminnanjohtajan avulla luodaan lisää ammattimaisuutta ja jatkuvuutta juhlille, Pappinen kertoo.

Pappinen aloittaa toiminnanjohtajan työssä oman työnsä ohella syyskuun 2015 alussa. Pappinen valittiin tehtävään kolmivuotiskaudeksi.
Kari Pappinen ja Juhani Lamminmki
Kari Pappinen ja Juhani Lamminmki

09.04.2015 - Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry:n vuosikokous on 13.4. klo 18:00
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry:n VUOSIKOKOUS pidetään maanantaina 13.4. klo 18:00 Lohtajan pappilassa. Esillä sääntömääräiset ja muut ajankohtaiset asiat. Kahvitarjoilu. Vanhat ja uudet jäsenet, tervetuloa!

10.12.2014 - Kirkkomusiikkijuhlille edullisia ennakkolippuja!
Lohtajan XXXVII Kirkkomusiikkijuhlille 29.7. - 2.8.2015 myydään huippuedullisia ennakkolippuja tammikuun 2015 loppuun asti. Kaikkiin konsertteihin oikeuttava yleislippu vain 50 e ja kahden konserttilipun korvaava erikoislippu vain 25 e. Tilaa omasi Kokkola Eventsistä puh. 044 303 3631 tai Lohtajan Kirkkoherranvirastosta puh. 06 8296 711.
Lohtajan XXXVII Kirkkomusiikkijuhlien ohjelma on julkistettu. Teemalla Näköalapaikka järjestettävät juhlat pidetään 29.7. - 2.8.2015.

Kirkkomusiikkijuhlien 2015 edulliset ennakkoliput ovat nyt myynnissä: varmista parhaat paikat upeista pääkonserteista tai hanki konserttilippuja vaikkapa joululahjoiksi! Myynnissä on TAMMIKUUN 2015 loppuun asti kaksi erikoislippua:

1) Lippu kahteen vapaasti valittavaan konserttiin tai yhdet konserttiliput kahdelle yhteishintaan 25 e (norm. 20 – 25 e / konsertti)

2) Kaikkiin konsertteihin oikeuttava juhlien yleislippu 50 e (norm. 75 e)


Ennakkolippuja voi käyttää kaikissa konserteissa, katso ohjelma: http://www.kirkkomusiikkijuhlat.fi/juhlaohjelma

Kampanjalippujen tilaukset Kokkola Events Karlebyn toimistosta, Torikatu 12, puh. 044 303 3631, info(at)kokkolaeventskarleby.com sekä Lohtajan kirkkoherranvirastosta (avoinna ti-ke klo 9-13, to klo 14-18), Alaviirteentie 105, puh. 06 8296 711, lohtaja(at)evl.fi.

05.11.2014 - Rajattoman joulukonsertti ja kesän 2015 ohjelma
Kirkkomusiikkijuhlat järjestää 2.12. Rajaton Joulu 2014 -konsertin Kokkolan kirkossa. Tätä ennen julkistetaan vielä kesän 2015 ohjelma.
Tervetuloa joulukonserttiimme tiistaina 2.12.2014 klo 19 Kokkolan kirkkoon.
Rajaton tuo joulun! Perinteeksi muodostuneissa joulukonserteissa lauluyhtye hellii yleisöään rakastetuilla joululauluillaan, ja tarjoaa rajattomaan tyyliinsä aina myös jotain uutta.

Liput ovelta 32 e tuntia ennen konserttia, ennakkoon 32 e + toimituskulut, www.lipputoimisto.fi.

Kesän 2015 juhlaohjelma julkistetaan perjantaina 28.11. klo 13 Kokkolan kaupungintalolla. Ole kuulolla! Tulossa on jälleen huikean monipuolinen ja tasokas konserttisarja.

12.08.2014 - Kirkkomusiikkijuhlat onnistuivat
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry. kiittää lämpimästi kaikkia taiteilijoita, yhteistyökumppaneita, talkoolaisia ja yleisöä onnistuneesta tapahtumasta! Kävijämäärä oli kaikkiaan reilut 1600 henkeä.
Lohtajan XXXVI Kirkkomusiikkijuhlat saatiin hyvillä mielin päätökseen. Lohtajan kirkko täyttyi yleisöstä 3.8. konsertissa, jossa esitettiin mm. Rutterin Requiem Candomino-kuoron, Mari Palon ja Kirkkomusiikkijuhlien orkesterin esittämänä Juhani Lamminmäen johdolla.

Kävijöitä oli Kirkkomusiikkijuhlilla kaikkiaan reilut 1600, mikä on hyvä yleisömäärä viiteen päivään lyhennetylle tapahtumalle. Eniten väkeä veti päätöskonsertti, jossa oli 280 henkeä. Myös avajaisillan yhteislaulutilaisuus Jukkolanmäen Navetanvintillä oli menestys, kun väkeä mahdutettiin tilaan 220 henkeä. Uusi konserttipaikka ja rytmitetty yhteislaulu Maksettujen Viulujen tahdittamana toi juhlille paljon uutta ja nuorta yleisöä.

Kirkkomusiikkijuhlien ohjelma oli monipuolinen ja tapahtumia löytyi vauvasta vaariin. Pikkuväki täytti Lohtajan museonmäen alkajaispäivän lastenteatteriesityksessä, ja hyväntekeväisyyskonsertissa Kokkolan kirkossa antoi perheen pienimmille elämyksiä urkutaikuri Kalevi Kiviniemi ja juontaja Mari Kätkä, joka sai lapset innokkaasti mukaan Nooan arkin seikkailuun. Hyväntekeväisyyskonsertin lipputulot, 800 euroa, luovutettiin Pohjanmaan Syöpäyhdistykselle syöpälasten virkistys- ja tukitoimintaan. Kiviniemi luovutti oman konserttipalkkionsa Aamu-säätiölle.

Varttuneempaa yleisöä puhuttelivat erityisesti Suomalaisen barokkiorkesterin trion ja Teppo Lampelan Sielunhoitoa-konsertti, Jorma Hynnisen ja Ilkka Paanasen Raamatullisia lauluja -konsertti sekä Kalevi Kiviniemen Urku auki! -konsertti, joissa kaikissa kuultiin taiteilijoiden omaa mieliohjelmistoa. Elämyksiä kuultiin myös Lohtajan kappelissa, jossa kuultiin Sanaa ja musiikkia paikallisen voimin. Pappilassa oli Ruustinnan kahvipöydän yhteydessä Tiina Mäki-Petäjän taidenäyttely, yhteistyössä Kokkolan kaupungin kulttuuritoimen kanssa. Päätöspäivän kohottavaan Olli Kortekankaan juhlamessuun osallistui runsaasti väkeä, 200 henkeä.

Kirkkomusiikkijuhlien taiteilijoiden lisäksi majoitettiin ensi kertaa myös konserttiyleisöä Puolustusvoimien Vattajan leirialueelle. Tästä saatujen positiivisten kokemusten jälkeen pyritään ilmaista yleisömajoitusta järjestämään näin myös jatkossa.

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry. kiittää lämpimästi kaikkia taiteilijoita, yhteistyökumppaneita, talkoolaisia ja yleisöä onnistuneesta tapahtumasta! Seuraava Kirkkomusiikkijuhlien järjestämä konsertti on lauluyhtye Rajattoman joulukonsertti Kokkolan kirkossa 2.12. Näin yhdistys palaa vuosien jälkeen myös siihen toimintamalliin, että konsertteja voidaan pitää muulloinkin kuin varsinaisella juhlaviikolla heinä-elokuun vaihteessa.
Candomino-kuoro valmistautumassa konserttiinsa 3.8.2014
Candomino-kuoro valmistautumassa konserttiinsa 3.8.2014
Candomino ihastui Ohtakarin rantoihin
Candomino ihastui Ohtakarin rantoihin

12.06.2014 - ALOITETAAN MUSEONMÄELLÄ, PAPPILASSA JA NAVETANVINTILLÄ
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat käynnistyvät ke 30.7. avajaisilla pappilassa sekä yhteislauluillassa Jukkolanmäen Navetanvintillä, joka on juuri saanut myös omat kotisivut. Jo päivällä on lapsille teatteria museonmäellä.
Kirkkomusiikkijuhlat 2014 saavat iloisen aloituksen, kun Lohtajan museonmäellä nähdään lastennäytelmä Hyvää, hyvää yötä ke 30.7. klo 14. Esiintyjänä on teatteriryhmä Tikkunekku, ohjaajana Sanna Karvonen. Kokkolan kaupungin tarjoamaan esitykseen on vapaa pääsy vauvasta vaariin!

Illalla klo 17.30 avataan Lohtajan kauniissa ja vastaremontoidussa pappilassa taiteilija Tiina Mäki-Petäjän taidenäyttely Valoa kohti, yhteistyössä kaupungin kulttuuritoimen kanssa. Samalla avataan kesän Kirkkomusiikkijuhlat, ja mukana on mm. taiteellinen johtaja Juhani Lamminmäki sekä Maksettujen viulujen soittajia.

Pappilasta siirrytään Jukkolanmäen Navetanvintille, jossa vietetään yhteislauluiltaa Maksettujen viulujen tahdittamana. Liput (10 e) sisältävät kahvitarjoilun. Ihastuttava, uusi juhlatila on vilkkaassa käytössä alkaneena kesänä, ja paikkaan voi tutustua nyt myös etukäteen osoitteessa www.navetanvintti.com .
Navetanvintti
Navetanvintti

07.05.2014 - Majoitu Vattajalla!
Konserttivieraillemme tarjotaan ilmainen, uusi elämys: majoitusmahdollisuus Vattajan leirialueella (nykyaikainen varustelutaso).
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat tarjoaa yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa konserttivieraille uuden elämyksen: mahdollisuuden majoittua Vattajan ampuma- ja harjoitusalueella. Konserttilipun ostaneet saavat yöpyä ilmaiseksi nykyaikaisesti varustelluissa parakeissa omin lakanoin ja eväin. Tiedustelut ja varaukset vain info(at)kirkkomusiikkijuhlat.fi tai puh. 044 522 2577.

Katso tarkemmin Info-välilehdeltä.
uusi majoitusparakki
uusi majoitusparakki

12.03.2014 - VUOSIKOKOUS
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry:n vuosikokous on 26.3. klo 17.30.
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry:n VUOSIKOKOUS pidetään keskiviikkona 26.3. klo 17.30 Lohtajan seurakuntakodissa. Esillä sääntömääräiset ja muut ajankohtaiset asiat. Kahvitarjoilu. Vanhat ja uudet jäsenet, tervetuloa!

07.03.2014 - FINLAND FESTIVALS
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat kuuluu nyt myös Finland Festivalsiin.
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat on hakenut Finland Festivalsin jäsenyyttä ja se on myönnetty vuoden 2014 alussa.

Finland Festivals kokoaa sateenvarjonsa alle huipputason elämyksiä tarjoavat Suomen parhaat festivaalit. Musiikin eri lajien lisäksi mukana on niin tanssin, teatterin, kirjallisuuden, kuvataiteen, elokuvan kuin lastenkulttuurinkin kiinnostavimmat tekijät. Finland Festivals toimii kulttuurin ja matkailun alalla ja sen tärkeimmät tehtävät ovat festivaalien edunvalvonta, markkinointi ja tiedotus, tiedonkeruu ja tutkimus sekä koulutus. Finland Festivals on voittoa tavoittelematon aatteellinen yhdistys.

Lähiaikoina Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat löytyy siis myös osoitteesta http://www.festivals.fi

10.02.2014 - KESÄN 2014 LIPUNMYYNTI ON ALKANUT
Lohtajan XXXVI Kirkkomusiikkijuhlien lipunmyynti on alkanut Lipputoimistossa.
Osta lippusi hyvissä ajoin Lipputoimistosta osoitteessa
http://www.lipputoimisto.fi/Haku.aspx?hakusana=Lohtajan+Kirkkomusiikkijuhlat+2014&dts=&dte=

Konserttilippujen hinnat ovat tuttuun tapaan edulliset (10 - 25 e). Myynnissä on myös yleislippu, jolla on vapaa pääsy kaikkiin juhlaviikon konsertteihin. Yleislipun hinta on 75 e (jäsenet 60 e).

04.12.2013 - KESKIPOHJANMAA-SÄÄTIÖLTÄ AVUSTUS
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry on saanut Keskipohjanmaa-säätiöltä apurahaa kesän 2014 juhlien järjestämiseen. Yhdistys kiittää lämpimästi tuesta.
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry vastaanotti 4.12. Keskipohjanmaa-säätiöltä 2000 euron apurahan kesän 2014 juhlien järjestämiseen. Muut palkitut löytyvät
http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/352458/Esa-Riipalle-Keskipohjanmaa-palkinto

09.09.2013 - KOKKOLA-PALKINTO
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlille myönnettiin vuoden 2013 Kokkola-palkinto.
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry vastaanotti 6.9.2013 Kokkolan kulttuuri-ja nuorisotoimen lautakunnan myöntämän Kokkola-palkinnon. Kirkkomusiikkijuhlat palkittiin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä seudun musiikkielämässä. Katso tarkemmin:
https://www.kokkola.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2013/fi_FI/KokkolaPalkinto2013/

http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=345331

02.07.2013 - Kiitos!
Yhtä juhlaa on juhlittu, on aika kiittää.
LÄMMIN KIITOS Kirkkomusiikkijuhlien 2013 talkoolaisille, taiteilijoille ja yleisölle. Olemme taas monta konserttikokemusta rikkaampia! Kuninkaan viirit - Vexilla Regis - liehuvat jälleen reilun vuoden päästä "vanhalla paikallaan" heinä-elokuun vaihteessa. Kaikille hyvää ja siunattua loppukesää!

30.06.2013 - TÄNÄÄN 30.6.
Risto Laurialan pianokonsertti klo 16 Lohtajan kirkossa
Kirkkomusiikkijuhlien päätöskonsertti TAIVAALLINEN INSPIRAATIO Lohtajan kirkossa klo 16. Risto Lauriala, piano. Fantasioita hengellisten laulujen ja koraalien teemoista (J. S. Bach – F. Busoni, F. Liszt, L. van Beethoven – F. Liszt, F. Chopin). Liput 15 / 10 e.

28.06.2013 - TÄNÄÄN 28.6.
Tänään pe 28.6. kuullaan klo 13 Sanaa ja musiikkia kappelissa, klo 18 dramatisoitu kooste On aika kappelissa sekä lauluyhtye Lumen Valon konsertti klo 21 Lohtajan kirkossa. Tervetuloa! Liput ennakkoon www.lipputoimisto.fi ja aluetoimistosta.
klo 13 SANAA JA MUSIIKKIA (Lohtajan kappeli, vapaa pääsy):Puhe Kirsi Vimpari, musiikki Lauluyhtye Sointu.

klo 18 ON AIKA (Lohtajan kappeli, liput 15/10 e): Kaija Nuoranne (laulu ja tekstit), Ari-Kyösti Seppo (tekstit), Tuula Hällström (piano). Uusi dramatisoitu kooste raamatuntekstejä, runoja ja musiikkia.

klo 21 TULKOON VALKEUS (Lohtajan kirkko, liput 20/15 e): Lauluyhtye Lumen Valo. Hengellistä musiikkia halki vuosisatojen (G. de Machaut, G. Dufay, G. Allegri, B. Britten).
Lumen Valo
Lumen Valo

05.06.2013 - 35-vuotisjuhlanäyttely
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ottaa varaslähdön 35-vuotisjuhlilleen, kun merkkivuoden kunniaksi avataan 19.6.2013 klo 18 näyttely kirjastossa. Myös Pentti Kokon taidenäyttely avataan pappilassa.
Kirkkomusiikkijuhlien 35-vuotista ansiokasta historiaa juhlistetaan kirjastossa 19.6. - 15.7. kirjaston aukioloaikoina. Esillä on monenlaista materiaalia vuosien varrelta, esim. julisteita, esitteitä ja käsiohjelmia, leikekirjoja ja valokuvia. Näyttelyn avajaisissa ke 19.6. klo 18 juhlien historiasta kertoo yksi perustajista, rovasti Mikko Himanka. Viulumusiikkia esittävät Emma ja Eeva Hietamäki. Juhlanäyttelyn avajaisten jälkeen on kahvitarjoilu Ruustinnan kahvipöydässä pappilassa sekä klo 19 taiteilija Pentti Kokon taidenäyttelyn Ohtakari Siveltimen Silmin avajaiset, jossa esiintyy mm. sopraano Pia Freund.

01.02.2013 - Liput myynnissä
KESÄN 2013 LIPUNMYYNTI ALKANUT!
YHTÄ JUHLAA!-juhlaviikon liput ovat nyt myynnissä Lipputoimistossa.

02.01.2013 - OHJELMAN JULKISTAMINEN
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien 2013 ohjelma julkistetaan to 3.1.2013
Kirkkomusiikkijuhlien 35-vuotisjuhlaohjelma julkistetaan tiedotustilaisuudessa 3.1.2013 klo 13.30 Kokkolan kaupungintalon Arctic-kokoushuoneessa. Taiteellinen johtaja, kapellimestari Juhani Lamminmäki esittelee ohjelman. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

13.08.2012 - Kiitos!
Lämmin kiitos Kirkkomusiikkijuhlien taiteilijoille, yhteistyötahoille, talkoolaisille ja yleisölle!
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry. kiittää kaikkia juhlillamme mukana olleita ja toivottaa vanhat ja uudet ystävämme tervetulleiksi ensi kesän juhlille poikkeuksellisesti jo 26. - 30.6. 2013. Kuninkaan viirit liehuvat silloin yhtä aikaa Valtakunnallisen Evankeliumijuhlan kanssa.
Annami Hylkil, Anna Vaahtoranta ja Kokkolan Nuorisokuoro Armolaulu-konsertissa
Annami Hylkil, Anna Vaahtoranta ja Kokkolan Nuorisokuoro Armolaulu-konsertissa

31.07.2012 - TOIMISTO LOHTAJALLA
Toimisto Lohtajalla klo 11-17
KIRKKOMUSIIKKIJUHLIEN AJAN on toimisto auki Lohtajalla aluetoimiston tiloissa, os. Lokaniituntie 1, klo 11 - 17.

27.06.2012 - KIRKKOMUSIIKKIJUHLAT ALKUUN USEISSA LÄHIKIRKOISSA
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien alkamista juhlistetaan 29.7.2012 poikkeuksellisesti jopa yhdeksässä Kokkolan seudun kirkossa.
Messu elää! –tapahtumaksi nimetyssä tempauksessa Lohtajaa lähellä olevissa kirkoissa osoitetaan tukea Kirkkomusiikkijuhlille esittämällä messussa tai sanajumalanpalveluksessa monipuolista kirkkomusiikkia. Tempauksella halutaan toisaalta myös tuoda esiin se, että kanttorit pitävät yllä monipuolista ja tasokasta musiikkia läpi vuoden.

Messu elää! on innostanut monia kanttoreita panostamaan heinäkuun viimeisen sunnuntain jumalanpalvelukseen tavallistakin enemmän - paitsi omilla taidoillaan myös vierailevilla muusikoilla. Esimerkiksi Kokkolan kirkossa kuullaan tasokasta musiikkia Händelin ja Vivaldin sävelistä aina Matti Pohjoisahon urkuimprovisaatioon, Kaarlelan kirkossa Siionin kanteleen lauluja Mauri Tastulan esittämänä, Himangan kirkossa Tiina Orjalan soittamaa huilumusiikkia, Kälviän kirkon perhemessussa lauluja Lasten virsikirjasta soitinryhmän avustamana sekä Tankarin kirkossa muun muassa Simon ja Raita Granlundin laulua ja Julia Hanssonin haitaria. Yhteistä tempausintoa osoittaa se, että jumalanpalvelusten musiikit ovatkin jo pitkälle suunniteltua kuukautta ennen Kirkkomusiikkijuhlien alkua.

Kirkkomusiikkijuhlien avajaisjumalanpalveluksessa Lohtajalla esiintyy Kokkolan Nuorisokuoro johtajanaan Maria Kesäniemi. Kuoro laulaa mm. sovituksen rakastetusta Kari Tikan Armolaulusta, joka on mahdollista kuulla myös samannimisessä konsertissa keskiviikkona 31.7.

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien alkaessa Kuninkaan viirit liehuvat korkealla jo 34. kerran!

26.05.2012 - Kampanjalippu viidelläkympillä!
TUTUSTU NYT KIRKKOMUSIIKKIJUHLIIN JA OSTA YLEISLIPPU ALEHINTAAN ENNEN JUHANNUSTA!
Myymme yleislippua erikoishintaan 50e (norm. 85e, jäsenet 75e) ainoastaan ajalla 3. – 21.6.2012. Kampanjalipun (tällä nimellä) saat vain soittamalla Pohjanmaan lipputoimistoon 06-822 9800 ma-pe klo 11 - 17.
TERVETULOA KIRKKOMUSIIKKIJUHLILLE!

23.04.2012 - Haemme projektityöntekijää
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat etsii osa-aikaista (50%) projektityöntekijää 2-vuotiseen Leader-hankkeeseen, jonka tavoitteena on kehittää Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlia sekä syventää yhteistyötä Kokkola Events Karleby –yhdistyksen kanssa kehittämällä tilaaja-tuottaja mallia.
Työntekijältä edellytetään kykyä itsenäiseen työskentelyyn, kokemusta kulttuurialasta ja hanketyöstä sekä hyviä viestintätaitoja sekä suomenkielen lisäksi ruotsin- ja englanninkielen taitoa. Työ alkaa 1.6.2012 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus KVTES:n mukaan.

Hakuaikaa on jatkettu 20.5.2012 klo 16.00 saakka. Hakemukset osoitteeseen info(at)kirkkomusiikkijuhlat.fi.

Lisätietoja antavat: puheenjohtaja Tuomo Jukkola 050 3147 382, tuomo.jukkola(at)evl.fi, talouspäällikkö Ulla Kauppila 044 7250 853, ulla.kauppila(at)aktivi.fi tai toiminnanjohtaja Anne Brännström 044 303 3631, anne.brannstrom(at)kokkolaeventskarleby.com

20.04.2012 - Sääntömääräinen vuosikokous
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat ry – Lochteå Kyrkomusikfestspel rf yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään Lohtajan seurakuntatalolla 4.5.2012 klo 18.00 alkaen. Esillä sääntöjen määräämät asiat.

Tervetuloa!

14.02.2012 - Liput nyt myynnissä Lipputoimistossa!
Osta lippusi ennakkoon Lipputoimiston sivuilta: www.lipputoimisto.fi

26.01.2012 - Uudet verkkosivut avautuivat!
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien uudet verkkosivut ovat avautuneet to 26.1.2012.
Näiltä sivuilta löydät tietoa tulevista Kirkkomusiikkijuhlista
sekä voit tutustua juhlien historiaan. Sivuilta löytyy myös tekijöiden
yhteystiedot, blogikirjoituksia juhlien aihepiiriin liittyen sekä mediaa
palveleva oma valikko. Tervetuloa sivuillemme!

25.01.2012 - Lipunmyynti alkaa helmikuussa
Lohtajan XXXIV Kirkkomusiikkijuhlien 2012 lipunmyynti alkaa helmikuussa.
Liput myy Lipputoimisto puh. 06-8229800, www.lipputoimisto.fi.
Lipputoimiston myyntipiste Kokkolassa:
Luckan/Kaupunginkirjasto
Isokatu 3, Kokkola.

07.12.2011 - Uusi visuaalinen ilme
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien ilme uudistui
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat on syksyn 2011 aikana uudistanut visuaalisen ilmeensä. Suunnittelutyö käynnistyi jo keväällä uuden taiteellisen johtajan, kapellimestari Juhani Lamminmäen johdolla, kun hän toivoi juhlille modernimpaa mutta juhlien perinteelle uskollisempaa ilmettä. Ensimmäiseksi päätettiin luoda juhlille uusi logo.

Työn toteuttajaksi valittiin FM Johannes Kuutsa Viestintätoimisto St. Hurmoksesta Kokkolasta. Yhteistyössä Kirkkomusiikkijuhlien työryhmän kanssa hän on valmistellut graafista ja sähköistä materiaalia juhlien käyttöön, esimerkiksi kirje- ja ilmoituspohjia, kirjekuoria ja käyntikortteja. Materiaaleista löytyvät sekä värilliset että mustavalkoiset versiot suomeksi ja ruotsiksi. Suurin uudistustyö, Kirkkomusiikkijuhlien Internet-sivut, on paraikaa työstettävänä, samoin ensi kesän juhlaesite ja -juliste.

Uuden visuaalisen ilmeen keskeisenä lähtökohtana Lamminmäellä oli omien sanojensa mukaan ”paluu juurille eli Vexilla Regis (Kuninkaan viirit)”. Juhlathan saivat alkunsa Lohtajan 400-vuotisjuhliin 1978 Tauno Kauppisen kirjoittamasta ja Eero Erkkilän säveltämästä Vexilla Regis –messusta; siitä tuli juhlien nimikkoteos, jota esitettiin pitkään vuosittain ja myöhemminkin silloin tällöin. Vaikka messun nimi onkin vakiintunut kiinteästi juhlien nimeen ja logoon (Lohtajan Vexilla Regis Kirkkomusiikkijuhlat tai Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat, Vexilla Regis), taiteellisen johtajan ja työryhmän näkemys nyt oli, että teoksen nimi jätetään selkeyden ja tiiviyden vuoksi juhlien nimestä pois ja se korvataan Kuninkaan viiriä kuvaavalla logolla. Vastedes käytetäänkin yksinkertaisesti nimeä Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat tai Lochteå Kyrkomusikfestspel yhdessä uuden logon kanssa; juhlien nimi ja logo kuuluvat saumattomasti yhteen. Logossa esiintyvä viiri on toki tarpeen mukaan irrotettavissa omaksi graafiseksi elementikseen.

Malli logoon löytyi Lohtajan kirkon saarnastuolin yläpuolelta Kristus-veistoksen pitelemästä viiristä. Kirkkomusiikkijuhlien yleisö tunnistaa sen myös aina juhlien aikaan Lohtajalla liehuvista tunnusviireistä. Erilaisten muotovaihtoehtojen jälkeen uudeksi Kirkkomusiikkijuhlien tunnukseksi hahmottui lopulta tyylikäs ja ajaton liehuva viiri, jossa on alkuperäisen Kristuksen viirin oranssinpunainen väri, risti ja pitkä halkio. Painotuotteissa viiri toistuu myös erikokoisena luoden kolmiulotteista vaikutelmaa: Kuninkaan viirit lähestyvät. Viirin muodossa voi nähdä myös Lohtajan rannikolle tyypillistä dyynimaisemaa.

Ensimmäisen Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien logon suunnitteli 1979 lohtajalainen Jarmo Seikkula. Sen keskeisenä elementtinä oli nimi Vexilla Regis ja Lohtajan kirkko, jota mereltä päin lähestyvät Kuninkaan viirit ja valkoiset purjeet, aivan kuten nimikkomessussa lauletaan: ”Kristuksen viirit saapuvat, kulkevat eteenpäin: Vexilla Regis prodeunt! Valkeita purjeita kohotetaan Herran huonetta kohti.”

Juhlien vakiinnutettua asemansa Suomen kulttuurikesässä Kirkkomusiikkijuhlat järjesti 1992 logokilpailun tarkoituksenaan löytää juhlille uusi tunnus. Kisan voitti ylivieskalainen Tapani Uusikylä selkeällä logollaan, jossa nähtiin - katsojasta riippuen - mm. urkupillit, kuorolaulajia, nuotteja tai Kuninkaan kruunu. Kyseinen logo oli kuitenkin ajan myötä muuttunut irralliseksi ja epäkäytännölliseksi, koska se ei esiinny yhdessä Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat –nimen kanssa. Logon koettiin herättävän myös pikemmin kansanmusiikkiin kuin kirkkomusiikkiin viittaavia mielikuvia; moni näkee logossa viulun tallan.

Nyt Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien uusi visuaalinen ilme haluaa luoda vahvaa, perinteestään nousevaa, arvokasta ja juhlallista vaikutelmaa – modernilla, yksinkertaisella ja ajattomalla tyylillä. Ensi kesänä Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlilla Kuninkaan viirit liehuvat korkealla jo 34. kerran!

Lisätietoja: tiedotuspäällikkö Katariina Hietamäki puh. 044 522 2577, katariina.hietamaki(at)kokkola.fi tai Johannes Kuutsa puh. 044 282 9763, johannes.kuutsa(at)hurmos.com
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien uusi logo
Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien uusi logo
Logo vuodelta 1992
Logo vuodelta 1992
Logo vuodelta 1978
Logo vuodelta 1978

  • Lohtajan seurakunta - Kirkkomusiikkijuhlien tukija
  • Kokkolan kaupunki - Kirkkomusiikkijuhlien tukija
  • Keski-Pohjanmaan Konservatorio - Kirkkomusiikkijuhlien tukija
  • Hilla Group - Kirkkomusiikkijuhlien tukija
  • Opetus- ja kulttuurioministeriö - Kirkkomusiikkijuhlien tukija
  • Taiteen edistämiskeskus - Kirkkomusiikkijuhlien tukija
  • Suomen ev.lut. kirkko - Kirkkomusiikkijuhlien tukija
  • Bothnia Classic - Kirkkomusiikkijuhlien tukija
  • Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto - Kirkkomusiikkijuhlien tukija